Jason Statham

Jason-Statham-jason-statham-645152_500_400Számos cikk szól Jason Statham hihetetlen fizikumáról, és arról hogyan épített olyan testet magának, amelyről sokan csak álmodni mernek. A változatok között a kedvencem volt, hogy edzés helyett csak egy dél-afrikai gyümölcsöt fogyaszt, mint csodaszert.

Az angol Men’s Health magazinban azonban napvilágot látott egy valósághoz közelebb álló verzió, amely a kitartásról és egy különleges felfogásról szól.

Valójában egy olyan embert ismerhetünk meg Jason személyében, aki szereti az aktív életet, és egy kemény edzés után betol egy pizzát. Ezt nem sok más celebről olvashatjuk. Edzéseiben előnyben részesítette a maximum erőt akár ismétlésszámban, akár a megmozgatott súlyok nagyságában. És ki gondolta volna, de kezdetben egy Navy SEAL katonával, Logan Hood-dal edzett, aki nem csak a testét, hanem az mentális állóképességét is fejlesztette.

Logan visszament katonáskodni, Jason pedig elkezdett a mobilizációjára is figyelni. Odafigyelt, hogyan működik a válla, a csípője, hogyan lehet elkerülni a kisebb sérüléseket, és hogy mi okozza azokat. A kora ellenére, új edzésfilozófiájának köszönhetően, egyre fiatalabbnak érzi magát.

Mint kiderült, már nem is jár edzőterembe, hanem a garázsában alakította ki a saját edzőtermét. Először mobilitással foglalkozik, utána küzdősport jellegű gyakorlatokat végez (zsákol), majd a végén fordít figyelmet a súlyok emelésére. Nagy figyelmet fordít a saját teste adta jelzésekre, valamint ösztönből edz, hallgatva a megérzéseire. Visszatért az alapgyakorlatokhoz és azok helyes kivitelezéséhez, mint például a guggolás. Edzésében nem válogat az eszközök között, használ gyűrűt, rudat, kettlebell-t. Viszont elvesztegetett időnek tartja a „kardió” edzéseket, inkább beépíti a kardiótevékenységet a napi edzésmunkájába. A hét minden napján sportol, de az utolsó napon csak mobilizáló és nyújtó gyakorlatokat végez.

Arra is odafigyel, hogy tisztán étkezzen, de nem viszi túlzásba a diétázást. A halálos iramban 7 forgatása alatt nagy hatással volt rá Dwayne Johnson, akinek az edzés az élete.

Ha jobban belegondolunk, semmi másra nincs szükség az edzéshez és az egészséges életmódhoz, minthogy odafigyeljünk magunkra és tudatosan kialakítsuk a számunkra legmegfelelőbb edző környezetet, akár a garázsunkban.

Ennek a környezetnek a kialakításáról fog szólni a következő Warrior Fitness Project: a WARRIOR BÁZIS.