Reziliencia

20227_724530797658547_6769167161550684497_nA különleges erők katonája az emberi reziliencia mintaképe. Ezek a harcosok tudatos döntést hoztak, hogy szolgálják a hazájukat és ahhoz, hogy egy igazán zárt és kevesek által ismert közösség tagjai lehessenek, számtalan döntést meg kell hozniuk.

A kiválasztáson nincsenek varázsszerek és nincsenek  kiskapuk. Csak a kitartás és az elszántság működik. Ha nem vagy képes arra, hogy az “átlagost” magad mögött hagyd, hogy olyan messzire kirobbanj a komfortzónádból, hogy azt még a legvadabb álmodban sem gondoltad, hogy képes legyél ott maradni és a kudarc határvonalán tántorogva és egyensúlyozva fókuszálni, hogy le ne zuhanj, meg ne rettenj és ki ne ess, ha nem hiszed hogy ez lehetséges, akkor jobb ha bele sem kezdesz.

És a kiválasztás csupán az első lépés. Ezt követi a kiképzés, ahol csapatként kell egymással és egymásért küzdened ahhoz, hogy bizonyítsd a rátermettségedet és megszerezd a bizalmat, valamint kivívd mások tiszteletét.

A SEAL kiválasztáson a harang megkongatásával bármikor bárki kiszállhat, és ez a szimbólum egyben azt is jelenti, hogy a gyorsabb, könnyebb utat választotta és visszatérhet “ÁTLAGOS városba” ott ahol a lakosok többsége él. Azt jelenti, hogy megszűnik a gyötrelem, a fájdalom, nem hallja többé az instruktorok üvöltését. De ha megkongatod a harangot, akkor egész életedben hallani fogod a kongását. Tudni fogod, hogy feladtad, pedig lett volna még benned szusz, lettek volna még erőtartalékaid.

Ahogy a kép is mutatja, arra kell felkészülnöd az életben, hogy a legvadabb, legelképesztőbb helyzetekben is szorítsd össze a fogad és eltökélten küzdj tovább! Hidd el, megéri!

 

(Fotó Pápai Joci)