Mitől különleges?

IMG_9191Sokan elgondolkodtak már a különleges szó jelentésén…

Félreértésre adhat okot, hogy amikor általános fitnesz képesség felmérésre kerül sor, a különleges erők katonái sokkal jobban teljesítenek az átlagembernél, de sok esetben képzett atlétáknál is. Az átlagos különleges műveleti katona lehet, hogy fekvenyomásban, vagy guggolásban nem tudakkora súlyokkal teljesíteni, mint egy erőemelő, és nem is futja gyorsabban a maratont az erre speciálisan felkészült futóknál, de ezek a katonák kiemelkedően teljesítenek a multifunkcionális erőnlétet és állóképességet egyaránt igénybe vevő CrossFit versenyeken, akadályfutásokon, mert egyensúlyban tartják a
fizikai képességeiket (állóképesség, erő, rugalmasság), a mentális állóképességük pedig messze felülmúlja az átlagemberét.

Ez a mentális állóképesség, amely nélkül már az embertelen kiválasztást sem bírnák végigcsinálni, egész életük során – életük számos területén – segíti őket abban, hogy sikereket érjenek el. A mentális és a fizikai állóképesség fejlesztésének együttes és összehangolt programja teszi ezeket a katonákat képessé arra, hogy adott helyzetben sokkal többet hozzanak ki magukból és kiemelkedően teljesítsenek.

A különleges műveleti alakulatok katonáit megtanítják arra, hogyan győzzék le saját korlátaikat, és ez a fajta tudás nem csak a fizikai testedzés során, de a párkapcsolatokban, a munkában és életük számos más területén is jól kamatoztatható.

Az a fajta intenzitás, amellyel ezek az emberek végrehajtják a feladataikat sokak számára hihetetlen és elképesztő, ugyanakkor azok, akik felkészítik őket tudják, hogy a végső teljesítmény hosszas kitartó felkészülés eredménye, amelyet pontosan körülhatárolt célok elérése érdekében folytatnak.

A Warrior Fitness program eltér más programoktól, mert a katonai felkészítés és képzés célja a fitnesz trendekkel ellentétben évezredek óta nem változott: a katonák funkcionális felkészítést hajtanak végre a túlélés érdekében.

Ez tesz egy embert különlegessé: a képesség arra, hogy a legváratlanabb, óriási kihívást jelentő helyzetekben is megőrizze hidegvérét, cselekedjen és vállalja a cselekedeteiért a felelősséget. Ez a képesség pedig tanulható és fejleszthető. Hiszen a különleges emberek egy másik közös jellemzője az életen keresztül történő tanulás és önmaguk folyamatos fejlesztése.